Ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες τεχνιτής γονιμοποίησης - Διαγνωστικό κέντρο Medimall - Η ζωή στα καλύτερα χέρια!
 • Ελληνικά
 • English
 • Español
 • Italiano
 • Deutsch
 • Român
 • Français
 • Türk
 • Pусский
 • Shqiptar
 • العربية
Επικοινωνία Medimall
 
 

Εγγραφή newsletter Medimall

Περιήγηση στο κέντρο εξωσωματικής Medimall

Εμπειρίες γυναικών για την εξωσωματική γονιμοποίηση

Ενημέρωση για την εξωσωματική γονιμοποίηση (video)

Συνεργασίες

 

ΔΩΡΕΑ ΩΑΡΙΩΝ

Δωρεά ωαρίωνΗ διαδικασία δωρεάς ωαρίων γίνεται με ανώνυμη δότρια και εφαρμόζεται σε ζευγάρια στα οποία η γυναίκα δεν παράγει ωάρια (όπως σε περιπτώσεις προχωρημένης ηλικίας, συνδρόμου Turner ή πρόωρης εμμηνόπαυσης) ή αν παράγει πολύ κακής ποιότητας ωάρια. Η όλη διαδικασία είναι πολύπλοκη, κυρίως για τη δότρια. Πρέπει να έχει ηλικία μικρότερη από 35 και να υποβληθεί σε έλεγχο κληρονομικού και ατομικού ιστορικού, κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι φορέας γενετικών ή μολυσματικών νοσημάτων. Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω ελέγχων, χρειάζεται να υποβληθεί σε πρόγραμμα διέγερσης των ωοθηκών, η οποία γίνεται με λήψη γοναδοτροπινών και με ταυτόχρονη υπερηχογραφική παρακολούθηση της δότριας.

Αφού τα ωοθυλάκια έρθουν σε ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας, συλλέγονται τα ώριμα ωάρια. Η διαδικασία γίνεται υπό αναισθησία, με παρακέντηση των ωοθηκών, μέσω κολπικού υπερηχογράφου. Κατόπιν, γίνεται εργαστηριακή γονιμοποίηση των ωαρίων με τα σπερματοζωάρια του άνδρα. Τα έμβρυα που προκύπτουν μεταφέρονται, με τη χρήση καθετήρα, στη μήτρα της λήπτριας, κατά τη 2η ή 3η ημέρα μετά την ωοληψία. Η διαδικασία αυτή είναι εφικτή εφόσον το ενδομήτριο της λήπτριας έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Στην αντίθετη περίπτωση, τα έμβρυα μπορεί να συντηρηθούν σε κατάψυξη και να γίνει η μεταφορά κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Σύμφωνα με το νόμο 3305/2005, δεν επιτρέπεται χρηματική αμοιβή για τη δότρια. Τα κίνητρα για αυτή την πράξη οφείλουν να είναι αμιγώς ανιδιοτελή και αλτρουιστικά. Όμως, όπως προβλέπει ο ίδιος νόμος, δε συνιστά αντάλλαγμα η καταβολή στη δότρια των δαπανών για τη λήψη και την κρυοσυντήρηση των γαμετών, για τις ιατρικές, εργαστηριακές και νοσηλευτικές δαπάνες, για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής καθώς και για κάθε ζημία της δότριας λόγω αποχής της από την εργασία ή για αμοιβές από εξαρτημένη εργασία, την οποία η δότρια στερήθηκε, λόγω της απουσίας της για την προετοιμασία και πραγματοποίηση της λήψης των γαμετών.

Στο Medimall πραγματοποιούνται προγράμματα δωρεάς ωαρίων για ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί διαφορετικά. Έτσι, έχουν βιώσει τη χαρά της γονεϊκότητας πολλοί άνθρωποι που δεν είχαν ελπίδα ως τότε.

Αν έχετε στο περιβάλλον σας κάποιο άτεκνο ζευγάρι και θέλετε να το βοηθήσετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.