Ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες τεχνιτής γονιμοποίησης - Διαγνωστικό κέντρο Medimall - Η ζωή στα καλύτερα χέρια!
 • Ελληνικά
 • English
 • Español
 • Italiano
 • Deutsch
 • Român
 • Français
 • Türk
 • Pусский
 • Shqiptar
 • العربية
Επικοινωνία Medimall
 
 

Εγγραφή newsletter Medimall

Περιήγηση στο κέντρο εξωσωματικής Medimall

Εμπειρίες γυναικών για την εξωσωματική γονιμοποίηση

Ενημέρωση για την εξωσωματική γονιμοποίηση (video)

Συνεργασίες

 

ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΩΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΩΟΘΗΚΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ

Κρυοσυντήρηση ωαρίωνΣήμερα, όλο και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να τεκνοποιήσουν σε μεγαλύτερες ηλικίες, ακόμα και μετά τα 40 έτη. Επίσης, υπάρχουν νεότερες γυναίκες, οι οποίες, λόγω προβλημάτων υγείας, όπως ο καρκίνος, υποβάλλονται σε σχήματα χημειοθεραπείας ή ακτινοβολιών, τα οποία προκαλούν βλάβες στις ωοθήκες και τα ωάριά τους και, συνεπώς, υπογονιμότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, βοηθούν οι τεχνικές κρυοσυντήρησης ωαρίων και ωοθηκικού ιστού.

ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΩΑΡΙΩΝ

Η πρώτη τεχνική απαιτεί, στην αρχή, τη διέγερση των ωοθηκών της γυναίκας, με λήψη γοναδοτροπινών και υπερηχογραφική παρακολούθησή της. Κατόπιν, γίνεται η λήψη των ωαρίων, με χρήση κολπικού υπερηχογράφου υπό αναισθησία. Τα ωάρια τοποθετούνται σε κάποια διαλύματα με ειδικούς κρυοπροστατευτικούς παράγοντες. Ακολουθεί σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας, με χρήση ειδικών μηχανημάτων, και, τέλος, η αποθήκευσή τους σε θερμοκρασία -196ºC, σε υγρό άζωτο.

Η τεχνική της κρυοσυντήρησης ωαρίων εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Η κρυοσυντήρηση σπερματοζωαρίων θεωρείται, πλέον, μία τεχνική ρουτίνας με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και ως προς την επιβίωσή τους και ως προς την ικανότητά τους για γονιμοποίηση, η κρυοσυντήρηση των ωαρίων παρά τις αρχικές δυσκολίες εμφανίζει σήμερα θεαματική βελτίωση και καλά αποτελέσματα στην επίτευξη κυήσεων από κατεψυγμένα ωάρια. Είναι σημαντικό για τις γυναίκες που σκέπτονται να καταψύξουν τα ωάριά τους για διατήρηση της γονιμότητάς τους, να γνωρίζουν ότι όσο μικρότερη είναι η ηλικία της γυναίκας που καταψύχει τα ωάριά της, τόσο καλύτερης ποιότητας είναι αυτά τα ωάρια και επομένως τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες επίτευξης κυήσεως, όταν αυτά αποψυχθούν και χρησιμοποιηθούν.

 

ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΩΟΘΗΚΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ

Η κρυοσυντήρηση ωοθηκικού ιστού απαιτεί λαπαροσκοπική αφαίρεση τμήματος ή και ολόκληρης της ωοθήκης. Στη συνέχεια, ο ιστός τεμαχίζεται και τα κομμάτια τοποθετούνται σε κρυοπροστατευτικό διάλυμα. Με την εμβάπτισή τους σε δοχεία που περιέχουν υγρό άζωτο, γίνεται ταχεία μείωση της θερμοκρασίας στους -196ºC.

 

Οι τεχνικές αυτές έχουν δώσει ελπίδες για τεκνοποίηση σε πολλές σύγχρονες γυναίκες. Άλλωστε, οι ιατρικές έρευνες προχωρούν διαρκώς και, ημέρα με την ημέρα, οι μέθοδοι εξελίσσονται προς το καλύτερο. Η επιστήμη στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης έχει σημειώσει ραγδαία εξέλιξη την τελευταία δεκαετία, κάνοντας τις τεχνικές αυτές ολοένα και πιο φιλικές στη χρήση τους και με ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα.