Ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες τεχνιτής γονιμοποίησης - Διαγνωστικό κέντρο Medimall - Η ζωή στα καλύτερα χέρια!
 • Ελληνικά
 • English
 • Español
 • Italiano
 • Deutsch
 • Român
 • Français
 • Türk
 • Pусский
 • Shqiptar
 • العربية
Επικοινωνία Medimall
 
 

Εγγραφή newsletter Medimall

Περιήγηση στο κέντρο εξωσωματικής Medimall

Εμπειρίες γυναικών για την εξωσωματική γονιμοποίηση

Ενημέρωση για την εξωσωματική γονιμοποίηση (video)

Συνεργασίες

 

ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Παρένθετη μητρότητα - παρένθετη μητέραΩς παρένθετη μητέρα ορίζεται η γυναίκα που κυοφορεί έμβρυο, το οποίο προορίζεται για άτεκνο ζευγάρι που δεν έχει τη δυνατότητα τεκνοποίησης.

Στην Ελλάδα υφίσταται σαφής νομοθεσία που επιτρέπει σε ζευγάρια, από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, την παρένθετη μητρότητα και καθορίζει το πλαίσιο βάσει του οποίου μπορεί να διενεργηθεί.

Στο Κέντρο μας προσφέρεται εκτεταμένη συμβουλευτική, σχετικά με την παρένθετη μητρότητα, που καλύπτει όλες τις πιθανές πτυχές, αρχίζοντας από τις συναισθηματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, μέχρι τις εξετάσεις που πρέπει να πραγματοποιούν οι παρένθετες μητέρες καθώς και τις προτάσεις για την πλέον αρμόζουσα μέθοδο τεχνητής γονιμοποίησης, πάντοτε σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Η παρένθετη μητρότητα επιτρέπεται και σε ζευγάρια που η αδυναμία της γυναίκας να κυοφορήσει συνυπάρχει με την ανάγκη να γίνει χρήση και γενετικού υλικού (ωάρια ή σπερματοζωάρια) από δότη.

Σύμφωνα με το νόμο η συμφωνία για κυοφορία από τρίτη γυναίκα γίνεται χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

Δεν συνιστά όμως αντάλλαγμα:

1) Η καταβολή των δαπανών για την επιτέλεση των απαραίτητων εξετάσεων

2) Η καταβολή των δαπανών που απαιτούνται για την επίτευξη της εγκυμοσύνης, την κυοφορία, τον τοκετό και τη λοχεία

3) κάθε θετική ζημία της κυοφόρου εξαιτίας αποχής από την εργασία της, καθώς και οι αμοιβές για εξαρτημένη εργασία, τις οποίες στερήθηκε λόγω απουσίας, με σκοπό την επίτευξη της εγκυμοσύνης, την κυοφορία, τον τοκετό και την λοχεία.

Ζευγάρια που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου μπορούν να απευθυνθούν στην μονάδα εξωσωματικής του κέντρου μας για να αποκτήσουν παιδί.

Ο νομικός σύμβουλος του κέντρου μας, διαθέτοντας τόσο την επιστημονική κατάρτιση όσο και την εμπειρία αντίστοιχων περιπτώσεων, θα σας παράσχει μέγιστη δυνατή στήριξη σε κάθε βήμα της διαδικασίας, ώστε να υλοποιηθεί η επιθυμία σας χωρίς χρονοτριβή.

Επιπροσθέτως, το κέντρο δίνει τη δυνατότητα στο υποψήφιο ζευγάρι να έρθει σε επαφή με υποψήφιες παρένθετες μητέρες, διευκολύνοντας έτσι την ευαίσθητη και πιθανότατα χρονοβόρα διαδικασία. Η πολυετή πείρα μας και η καταξίωση στο χώρο επί πολλά συναπτά έτη, δίνουν τη δυνατότητα στους γιατρούς του κέντρου μας να παρακολουθήσουν διεξοδικά και να φέρουν σε πέρας την κύηση, φτάνοντας στο επιθυμητό αποτέλεσμα.